Myslím si, že jsem věřící, ale bojím se, že o tu víru přijdu

16. 7. 2014 22:09
Rubrika: Nezařazené

Někdy uprostřed června jsme jeli se třídou na školní výlet na dvě noci. Spali jsme ve dvoupatrových chatkách po čtyřech. Večer jsem holkám nabídla, jestli se se mnou nechtějí pomodlit. Jsou nevěřící, ale o mně ví, že já věřící jsem. Většinou už je u mě nic nepřekvapí, ani to, že se ve škole připravuji na zpověď. Jejich první reakce na mou otázku ale byla: ,,Ty se modlíš?" Když jsem jim odpověděla, že se modlím přinejmenším ráno a večer, žačaly se zajímat o moji modlitbu víc. Vysvětlila jsem jim svůj ,,systém" modlitby, ukázala jsem jim svoji modlitební knihu Youcat (se zájmem si ji prolistovávaly), a pak jim řekla, jak bychom se modlily všechny dohromady. Na to mi řekly, že by se se mnou i pomodlily, ale spíš až zítra. V duchu jsem jim řekla, že to se jim taky nebude chtít, ale co, nutit je nebudu.

Já s Áďou (nejlepší kamarádka) jsme šly nahoru spát a já si vytahla knížku a začala se modlit sama. Áďa čekala v tichosti vedle mě, než se domodlím, proto jsem se to snažila trochu urychlit, aby pak neřekla, že ti křesťané se modlí strašně dlouho a já tu musím čekat. Po pár minutách jsem udělala kříž a Áďa věděla, že může začít mluvit. Hned její první slova mě zasáhly: ,,Když ses modlila, sálala z tebe jakoby taková energie. Nevím, jak to popsat, cítila jsem se tak, jako by tu byla opravdu nějaká Boží přítomnost."

Ještě dlouho jsme si vykládaly na téma víra až mi pak na konci řekla: ,,Myslím si o sobě, že jsem věřící, ale bojím se, že když to řeknu nahlas, tak tu víru ztratím a to nechci. V tom křesťanství je to opravdu logické a docela to do sebe zapadá."

O týden později jsme jeli na poznávací zájezd do Anglie a bydleli jsme u rodin. Naše rodina byla úžasná, paní si s náma velice povídala, ptala se nás na různé věci i na naši víru (byli to křesťané - anglikáni, ale bylo pěkné si s nimi povídat o víře - i v angličtině, což bylo poněkud obtížnější), tak jsem řekla, že jsem křesťanka - katolička a potěšilo mě, když Áďa řekla, že se úplně za křesťanku nepovažuje, protože není pokřtěná, ale v Boha věří.

Zobrazeno 1616×

Komentáře

patrikaa

Díky všem :)

Dáška Mojžíšová

Pěkně! Držím palce! :) Akorát bych se fakt držela toho "nechcou, nebudu je nutit"... aby to nějakým nucením nechytlo ještě opačný efekt... Kdo se doopravdy zajímá, ten se bude ptát a zajímat dál sám od sebe, protože mu to prostě nedá...

Zobrazit 10 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Rubriky

Autor blogu Grafická šablona signály.cz